søndag den 15. juli 2012

Chokoladekage med rødbede, "sukkerfri" - 2nd edition

I aftenens anledning, madlavning med Trine, og hendes Kasper, er der allerede gang i det glade køkken igen: Chokoladekage med rødbede - 2nd edition.

Jeg har foretaget nogle små ændringer, denne gang:

50 g kokosolie + 40 g olivenolie - let opvarmet så det er helt flydende
110 ml agavesirup eller honning
65 g kakaopulver (Valhrona og coop)
250 g rå ræven rødbede
3 æg
2,5 dl mel af rug og havregryn - blendet. Evt. bare rugmel?;)
1,25 dl fint speltmel
2 tsk bagepulver
2 knsp salt
Lidt kokosmel til indersiden af den smurte bageform

Bages 25 minutter ved 175 grader.

Og det viser sig faktisk at dette er endnu bedre! Sødere, selvom det ikke er meget mere sirup og kakao som er i, og så endda med fuldkorn :)

Kagen har en god konsistens, selvom den ikke hæver så meget. Jeg har brugt en stor rugbrødsform som portionen udfylder, og hvor kagen bliver 5-6 cm høj.

Virker desuden godt til både kaffen og som del af en lille dessert tapas;) her sammen med bananis med vanilje og valnødder, chokolademousse med et strejf af jordbær og Sydamerikas svar på Nutella, en karamelcreme af en slags!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar