fredag den 24. januar 2014

Hjemmelavet chokolade med mango og chili

Med inspiration fra Tanja og en limitid edition fra Toms chokolade, har jeg lavet denne raw chokolade med mango og chili. Den tørrede mango giver et dejligt bid og sødmen er perfekt til chokoladens bitterhed. Chilien giver et godt twist. Opskriften har jeg desuden udgivet på Carrotstick.dk, se den her.



Ingredienser, til en plade på ca. 20 x 10 x 2 cm, eller 2 fyldte chokoladeforme
- 100 gram kakaosmør (helsekosten eller rawandmore.dk)
- 50 gram kokosolie
- 1,5 dl kakaopulver
- 1,5 dl lucumapulver (helsekosten eller rawandmore.dk)
- 2-3 spsk. agavesirup (denne er god, fordi den er forholdsvis smagsneutral) eller tyndtflydende honning
- En smule havsalt, knust
- 2-3 dl tørret mango (fx fra Urtekram)
- 1-2 tsk. chilipulver

- 2 chokoladeforme, en slags tupperware eller anden bakke med "kniv og gaffel"-symbolet

Fremgangsmåde
  1. Kakaosmør hakkes i mindre stykker og smeltes nænsomt i et vandbad. Dette kan tage et stykke tid.
  2. Når kakaosmøren er smeltet tilsættes kokosolie.
  3. Brug en saks til at klippe mangostykkerne i mindre bidder.
  4. Bland kakao, lucumapulver og salt i en stor skål.
  5. Tilsæt den smeltede kakaosmør og kokosolie til de tørre ingredienser og bland godt.
  6. Rør med agavesirup* og smag til med salt og chilipulver. Er chokoladen for mørk til din smag kan du tilsætte mere lucumapulver.
  7. Tilsæt mangostykkerne og hæld chokolademassen i en tupperware eller chokoladeform. 
  8. Lad chokoladen stå på køkkenbordet i 20-40 minutter, afhængigt af hvor hurtigt du har arbejdet, før den sættes på køl. Køles chokoladen for hurtigt, får den en lettere hvid og skjoldet overflade.
  9. Når chokoladen er størknet kan du poppe chokoladepladen ud og skære den i tern. Opbevares på køl.
Laver du chokoladen ved at bruge smeltechokolade, smager du selvfølgelig bare til med chili og går frem efter trin 7-9.


*OBS! Får du for meget sirup i, kan blandingen ikke emulgere (dvs. blandes ordentligt), hvorfor chokoladen bliver mere klumpet. Sker det alligevel, er det kun af betydning for udseendet, smagen er stadig lige god!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar