mandag den 24. februar 2014

Raw mandelcookies med lime og kokos

Spontant mix da jeg havde boghvede til overs, og dehydratoren bør fyldes op! 

Syrligheden fra lime går rigtig godt med kokos. De mere neutrale, afhindede mandler lader smagen af lime og kokos træde frem. Boghveden giver et godt crunch. En meget vellykket cookie som ikke er typisk sød, men vældig tilfredsstillende! Jeg tænker jeg henter mig en til.



Til 15 stk.


Ingredienser
100 g mandler, afhindede (eller valnødder)
0,5 tsk vaniljepulver
1 knsp havsalt
10 dadler
0,5 dl vand
1 lime, saften + skallen hvis økologisk
20 g kokosmel
0,5 dl hel boghvede, udblødt 8 timer i vand og drænet


Fremgangsmåde
1. Blend mandler til mel og put det i en stor skål. Vend med vaniljepulver og salt.
2. Blend dadler med limesaft og vand. Skrab siderne ned undervejs og blend til det er nogenlunde ensartet.
3. Rør dadelmassen med nøddemelet. Vend med kokosmel og boghvede.
4. Fordel dejen i kugler med en teske, en teske med top til hver. Brug en gaffel til at forme små cookies med en højde på 0,5 cm.
5. Dehyderes i 16 timer ved 40 grader. De må gerne være en smule våde indeni, men husk at holdbarheden falder des vådere de er.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar