onsdag den 11. juni 2014

Vegansk gulerodspesto uden ost

Der er erklæret restefest, og der er gulerødder i køleskabet. Det er faktisk næsten det eneste der er i køleskabet, og det skal tømmes inden NorthSide her i weekenden. Basislageret siger pasta, og så skal der selvfølgelig pesto til.

Denne opskrift er vegansk, da den er lavet uden ost. Istedet er der brugt gærflager for at give pestoen umamismag.






































Ingredienser til 2 personer

80 g gulerødder
25 g rødløg
30 g pinjekerner
3 spsk gærflager (alternativt parmesan, smag til)
1 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk tamari (eller soya)
1 spsk kokossukker (alternativt dadel/sukker/sirup/stevia)
1 tsk æblecidereddike
evt. en smule salt

Fremgangsmåde

Rist pinjekernerne på panden til de er let gyldne, undlad dette, hvis du ønsker pestoen skal være "raw". Blend alle ingredienser og smag til med salt.


Server eksempelvis på en Meat Free Monday med pasta, tamaristegte løg og kikærter.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar